Петък, 11 Януари 2019 18:27
Треньорът на Нефтохимик Найден Найденов заяви, че съставът му се нуждае от още малко сработка
Треньорът на Нефтохимик Найден Найденов заяви, че съставът му се нуждае от още малко сработка

„В този състав, това ни е първи мач, толкова тежък. Нормално срещу отбор като ЦСКА, започнахме наистина малко разконцентрирано и неубедително. За мен не беше фатално това”, заяви старши треньорът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Найден Найденов,  след победата над ЦСКА с 3:2 гейма, в четвъртфиналите за Купата на България.

„Ззапочнахме с грешки, но важното е, че във втория гейм при равенството 20:20, успяхме да покажем качествата си, да вземем гейма и да обърнем мача. Това показа, че на този състав му трябва още малко сработка, за да се чувстваме по-убедителни. Очаквах младия Денис Карягин да демонстрира това, което показва по време на тренировки и се радвам, че той го направи. Срещу нас имаше отбор с опитни играчи, не играхме срещу слаб противник. Георги Братоев все още не е в оптимална форма. Когато имаш такъв противник и той може да покаже качества.”

„Това може да се каже, че ми е домашната зала. Истинско удоволствие е да се върна пак. Бяхме много напрегнати заради очакванията за самия мач. Имаше едно напрежение, което не ни позволи да дадем почти нищо. По-скоро самият старт на Купата и това, че не сме играли в този състав, ни попречи. Радвам се, че успяхме в движение на мача да коригираме нещата. Старая се да давам максимума във всеки мач. Поздравявам и ЦСКА, които играха много добре. Със сигурност ще се опитаме да се възстановим до утре. Няма много време, но колкото сили имаме, толкова”, сподели волейболистът на Нефтохимик Николай Учиков след трудния успех.

Треньорът на ЦСКА Александър Попов пък заяви: „Сборихме се в първия гейм. След това бяхме под всякаква критика. Искахме да победим, подготвихме се добре. Това натежа, имаше страх от победата. Само спортисти биха разбрали. Играта ни вървеше добре, а в един момент се сринахме. За нас беше мъчение да играем този мач. Учиков направим мач. Не знам утре дали ще може, но днес направи мач.”