Четвъртък, 10 Януари 2019 15:47
Волейболистите на Хебър са домакини на финалната фаза от турнира за Купата на България
Волейболистите на Хебър са домакини на финалната фаза от турнира за Купата на България Снимка: ВК Хебър
От утре, 11 януари, стартират битките във финалната фаза от турнира за Купата на България при мъжете. Надпреварата ще се проведе в зала "Васил Левски" в Пазарджик с участието на осемте отбора, достигнали до спора за трофея - домакините от Хебър, шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас), ЦСКА, Левски София,  Монтана, Добруджа 07 (Добрич), Пирин (Разлог)и Марек Юнион-Ивкони (Дупница). В трите дни от състезанието (11-13 януари) ще се изиграят четвъртфинали, полуфинали и големият финал, който ще излъчи новия носител на Купата.
 
Организаторите от ВК Хебър, със съдействието на Национална волейболна лига, са се постарали да осигуряват най-добри условия за провеждането на турнира, като се очакват различни атракции и истинско шоу за феновете. Община Пазарджик и кметът на града показаха своята съпричастност към волейболната надпревара и развитието на спорта в Пазарджик, като зала "Васил Левски" вече е с ново художествено осветление за надпреварата, което ще остане за постоянно.
 
49629765 2177512112332930 8021304595869335552 n
 
Последни приготовления в зала "Васил Левски" преди старта на надпреварата
 
С привличането на нови и класни играчи настоящето издание на Купата обещава високо волейболно ниво и интрига докрай. Почти всички отбори картотекираха нови играчи, като се очаква равностойност и оспорваност, а феновете ще станат свидетели на истински битки по пътя към финалния сблъсък. 
 
Актуалният носител на Купата Нефтохимик 2010 привлече двама национали - Николай Учиков и словенецът Ален Джорджевич, като тръгва за защита на трофея. Левски София картотекира разпределител - младия Димо Димов, който идва от Бургас. Вицешампионът Монтана привлече дошлия от Франция Тодор Вълчев. Тимът на Добруджа 07 се подсили с легионера Галин Николов, играл в Унгария. С двама нови тръгва и Пирин, който вече има нов разпределител в лицето на младежкия национал Николай Манчев,  играл в Румъния през първия полусезон.  Картотекиран бе и чужденец - Денис Нилсон (Ямайка), който е от началото с тима, но не взе участие в мачовете досега. Домакините от Хебър също се подсилиха и взеха посрещача Александър Симеонов, който премина от Нефтохимик.
 
Часове остават до старта на надпреварата, като могат да се очакват всякакви изненади. Едно е сигурно  - в зала "Васил Левски" ще ври и кипи, а трибуните ще са пълни за предстоящите сблъсъци.  Феновете очакват с нетърпение битките за трофея, а турнирът ще бъде един от най-интересните досега.
 
Programa Kupa Bulgaria 2019 1