Четвъртък, 20 Декември 2018 20:09
Берое отстъпи на френския Льо Кане в три гейма в домакинството си от 1/8-финалите за купата на Претендентите
Берое отстъпи на френския Льо Кане в три гейма в домакинството си от 1/8-финалите за купата на Претендентите Снимка: cev.lu

Берое (Стара Загора) записа тригеймова загуба от френския Волеро (Льо Кане) в първата среща между двата тима от 1/8-финалите на третия по сила европйски турнир - за Купата на претендентите. Волейболистките на Петър Дочев отстъпиха като домакини на френския тим, в който се изявяват две български националки - Гергана Димитрова и Мира Тодорова, с 0:3 (10:25, 11:25, 16:25) в двубой, изигран в зала "Иван Вазов" в Стара Загора.

Представителките на гостите доминираха изцяло над българския представител и в трите гейма. Гостите правеха разлика, поддържаха я докрай и спечелиха чиста победа в готуването.

Най-резултатна за Берое бе Хелена Перич с 8 точки, 6 добави Виолина Николова (1 блокада). За победата на Волеро реализатор бе Ана Бйелица с 15 точки (1 ас, 6 блокади).Мира Тодорова се завърши с 9 точки (2 аса, 2 блокади), а Гергана Димитрова приключи с 6 точки (1 блокада). 

Статистика от мача вижте тук.

Реваншът е на 22 януари 2019 година във френския град Льо Кане. Тимът на Берое се нуждае от чиста победа за да вкара мача в Злаен гейм.