Неделя, 05 Октомври 2014 09:38
(0 гласа)
С,Филипова: "Радвам се, че получих наградата за най-впечатляващ играч"
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

България беше прекалено силен отбор за Казахстан след като победи с 3-0 гейма, пише официалният сайт на Международната волейболна федерация.  Веднага след края на мача Филипова беше наградена с Наградата за най-впечатляващ играч на мача, като сподели, че е много щастлива.

Страшимира Филипова, капитан на България: „ Много съм щастлива, че получих наградата за най-впечатляващ играч. Аз и моите съотборнички демонстрирахме, че сме в наистина добра форма. Днес ще играем срещу  Холандия за част и позитивно завършване на състезанието. Атмосферата в Модена е наистина прекрасна, с толкова много хора, които гледат нашите мачове“.

Ето какво заявиха и двамата ст.треньори на България и Казахстан, както и капитанът на Казахстан след края на мача:

Владимир Кузюткин, ст.треньор на България:  „Отборът се справи отлично днес, момичетата изпълниха всички тактически указания, които им бях дал. Именно тази тактическа дисциплина  беше ключът към победата. За съжаление, една от нашите най-добри състезателки –Добриана Рабаджиева, се кеонтузи към края на мача, като проблемното място е рамото. Въпреки това, ще дадем максимума от себе си в днешния мач срещу Холандия“.

Александр Гутор, ст.треньор на Казахстан: „Тези мачове са важни за нашето собствено израстване като отбор. Това е Световното първенство и ние трябва да го запомним. Ние сме тук да се учим и ще бъдем по-добри следващия път.“

Коринна Ишимитсева, капитан на Казахстан: „ Знаехме, че ще е трудно, както обикновено на Световно първенство. Ние просто се опитваме да представяме Казахстан по добър начин пред света.  Техническата дупка между нас и българският тим е все още много голяма, но ще работим върху това“.

Прочетена 445 пъти