Петък, 03 Октомври 2014 01:07
(0 гласа)
Лъвиците отстъпиха на САЩ
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Женският ни национален отбор по волейбол записа поражение с 0-3 гейма срещу отбора на САЩ на провеждащото се в Италия Световно първенство. 

ПЪРВИ ГЕЙМ: първото техническо прекъсване беше при резултат 8-7 в полза на САЩ.  Резултатът вървеше точка за точка и не позволихме на американките да натрупат по-голяма точкова разлика, но все пак второто прекъсване в сета беше отново за САЩ с преднина от една точка (16-15). След него обаче българското посрещане беше разколебано и САЩ успя да поведе при 20-17 и при 22-17 Кузюткин прекъсна играта, но българският тим не успя да намери отговор на острите атаки на САЩ.  При 24-17 руският наставник на България отново взе тайм аут, но изгубихме частта при 17-25.

ВТОРИ ГЕЙМ: отново не позволихме на американките да вземат аванс в първите минути на тази част, но все пак  по време на първото техническо прекъсване САЩ отново водеше с 8-7. След това американските волейболистки успяха да направят разлика и при 12-8 Кузюткин прекъсна играта. Това обаче не помогна особено и второто  техническо прекъсване в мача беше  16-10 за америкнаките.  Сервисът на Диана Ненова обаче разколеба посрещането на нашите протвинички и направихме серия от няколко точки, за да доближим америкнаките при 17-21. При 23-18 българският селекционер отново прекъсна играта, но това не внесе нужното спокойствие у нашия тим и загубихме гейма при 25-19.

ТРЕТИ ГЕЙМ:  САЩ взе лидерството в гейма и поведе с 5-1, но постепенно настигахме опонентките си и изравнихме при 7-7, но първото техническо прекъсване беше в полза на   САЩ  при 8-7. Изравнихме при 11-11, но при 13-11 за САЩ Кузюткин поиска прекъсване.  Американките обаче не загубиха своя ритъм на игра и второто техническо прекъсване в гейма беше отново в тяхна полза при 16-11.  Сервисът на американските волейболистки затрудни българското посрещане, а съвсем резонно от това пострада и организирането на атаката. От своя страна САЩ не се разколеба в нито един елемент и затвори гейма при 25:16.

Утре българските волейболистки почиват, а в събота и неделя играят съответно срещу Казахстан и Холандия. 

Прочетена 449 пъти