Четвъртък, 02 Октомври 2014 01:18
(0 гласа)
Кузюткин: Не трябва да забравяме, че играхме срещу един от фаворитите
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Русия победи България с 3-1 гейма, но чудесна игра на Лъвиците в края на третия гейм върна интригата и накара зрителите в ПалаПанини да подкрепят мощно двата тима, радвайки се на добър волейбол. Ето какво заявиха и треньорите и капитаните на двата тима веднага след мача:

Владимир Кузюткин, ст.треньор на България: „Никога не трябва да забравяме срещу кого играем- Русия е един от големите кандидати за крайната победа. Грешките, които допуснахме в първите два гейма са нормални, но за съжаление изгубихме поглед върху нещата в четвъртия гейм и те веднага ни наказаха“.

Страшимира Филипова, капитан на България: „Русия ни затрудни със сложен сервис. Отговорихме им с кураж в третия сет и опитахме да използваме същата стратегия в четвъртия, но Русия предприе правилните мерки и заслужено победи“.

Юри Маричев,  ст.треньор на Русия: „ Третият гейм беше критичен – никога досега не сме губили седем последователни точки в Световно първенство, и това е нещо, върху което трябва да се замислим. Както и да е, волейболистките ми са в отлична форма и трябва да останем концентрирани за следващите мачове“.

Екатерина Косаниенко, капитан на Русия: „Наистина съм много щастлива заради нашето представяне днес, въпреки че изпаднахме в тази черна дупка в третия гейм. Начинът, по който реагирахме в четвъртия обаче ни позволява да гледаме към бъдещето с оптимизъм“. 

Прочетена 608 пъти