Четвъртък, 08 Ноември 2018 17:25
Румънският Алба-Блаж с Лора Китипова и Мария Каракашева в редиците си е съвсем близо до участие в груповата фаза на Шампионската лига
Румънският Алба-Блаж с Лора Китипова и Мария Каракашева в редиците си е съвсем близо до участие в груповата фаза на Шампионската лига Снимка: cev.lu

Националките Мария Каракашева и Лора Китипова и техният тим Волей Алба-Блаж (Румъния) са на крачка от участие в груповата фаза на Шампионската лига. Волейболистките, водени от треньора Дарко Закоч надиграха като домакин немския Алианц (Щутгарт) с 3:1 (25:18, 25:20, 17:25, 28:26) в среща, изиграна в Сибиу (Румъния).

Разпределителката Лора Китипова бе титуляр и в четирите гейма, като записа в актива си 1 точка. Мария Каракашева се появи в третата част, след което остана на терена и се отчете с 8 точки (1 блокада). Най-резултатна бе Катерина Жидкова с 18 точки (3 аса, 2 блокади). 13 добави Йоана Мария Бачиу. За немския тим Кристъл Ривърс завърши с 18 точки (2 аса, 1 блокада).

Реваншът е на 13 октомври (вторник) и ще се изиграе в Щутгарт. Алба-Блаж се нуждае от независимо каква победа, за да се класира за груповата фаза. При успех, отборът ще попадне в група А, където са шампионките на България от Марица (Пловдив), турския Вакъфбанк (Истанбул) и френския Безие.