Четвъртък, 11 Октомври 2018 14:57
Деко Григоров (най-вдясно) при посрещането на вицепрезидента на Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) Александър Боричич
Деко Григоров (най-вдясно) при посрещането на вицепрезидента на Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) Александър Боричич Снимка:volleyball.bg
Членът на УС на Българска федрация по волейбол и вицепрезидент Деко Григоров заяви, че е доволен от представянето на женския ни национален отбор на световното първенство в Япония и като цяло за сезона може да се постави оценка "отличен". 
 
"Имайки впредвид, че за повечето състезателки това е първо световно първенство и визирайки успеха това лято с класирането за Лигата на нациите догодина, представянето ни е отлично."
 
"Победихме отбори, които трябваше да победим и загубихме от такива, за които не сме дорасли да надиграем. Един от тези, на които отстъпихме, ще бъде според мен световен шампион, а друг от тях ще бъде в тройката. Визирам Китай, Италия и САЩ. Това са водещи сили и няма от какво да ни е срам. Показахме добра игра срещу Китай. Момичетата можеха да надскочат себе си, ако бяха успели да победят Турция. Но това е световно първенство, дълъг и тежък турнир, нормално е да има спадове, а това бе нашият най-слаб мач."
 
"Затова оценката е отличен за всички. Иван Петков е успял да намери ваксата и да създаде истински колектив. Имаме млади момичета с потенциал и качества, без да пренебрегвам разбира се и опитните. След три години тези млади момичета ще дадат много и ще има резулати. Това е гръбнакът на националния ни тим. Трябва така да се върви напред, по-опитните да водят и край тях да израстват по-младите."
 
"Поздрави на целия треньорски щаб и аплодисменти на тези момичета. Вярвам, че ще се намерят зложелатели, които ще намерят кусури, но състеателките ни не заслужават критака, а само позитиви и подкрепа!