Събота, 27 Септември 2014 11:09
(0 гласа)
Жените с категорично 3-0 срещу Камерун
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол спечели четвъртия си мач на Световното първенство в Триест, след като не остави никакви шансове на смятания за аутсайдер тим на Камерун и победи с 3-0 (25:16; 25:20, 25:23). Това  е втора победа за българките, а утре играем срещу отбора на Канада.

Стартов състав: Диана Ненова, Емилия Николова, Страшимира Филипова (к), Нася Димитрова, Кремена Каменова, Добриана Рабаджиева, Ивелина Монова (л).

ПЪРВИ ГЕЙМ: в първите минути камерунките не позволиха на Лъвиците да дръпнат напред в резултата и дори поведоха с 6-4, а по време на първото техническо разликата беше от три точки в тяхна полза (8-5).  Въпреки че изоставаха в началото, българските волейболистки постепенно настигнаха в резултата своите опонентки и по време на второто техническо прекъсване вече водехме 16- 12.  Камерунските волейболистки не успяха да реагират на българските атаки и при 20-14 в наша полза ст.треньорът на Камерун Жан-Рене Аконо поиска прекъсване.  Въпреки това лъвиците не позволиха обрат в резултата и Страшимира Филипова приключи спора в сета след атака в центъра за 25-16.

ВТОРИ ГЕЙМ: без никакви проблеми Лъвиците водеха по време на първото техническо с 8-5. В следващите минути камерунската защита липсваше и българските волейболистки контролираха играта, а по време на второто прекъсване вече водеха с 16-8.  При 19-10 Аконо се опита да спре победния български ход, но посрещането на Камерун беше крайно разколебано.  Лъвиците затвориха гейма при 25-20 след пусната топка от Елица Василева.

ТРЕТИ ГЕЙМ:  в началото на гейма камерунските волейболистки изглеждаха малко по-концентрирани от предишните две части и „дишаха във врата“ на българките по време на първото прекъсване (8-7) . Момичетата на Жан –Рене Аконо дори поведоха при  8-10, но българките си върнаха лидерството при 11-10 и камерунският специалист прекъсна играта.  Това помогна на нашите противнички и те отново поведоха при 11-13, а Кузюткин от своя страна поиска тайм аут . Въпреки това камерунските волейболистки запазиха преднината си и водеха с 16-14 по време на второто техническо прекъсване.   Нашите момичета успяха да изравнят, а Нася Димитрова през центъра върна преднината с 1 точка в българския тим при 18-17. Камерунките обаче бяха много ентусиазирини, подкрепяни от колоритните си фенове в Пала Триесте и играта вървеше точка за точка. Сервисът на Добриана Рабаджиева в края затрудни камерунското посрещане, но камерунските волейболистки бяха много мотивирани и спасиха три сет бола. Въпреки това Елица Василева сложи точка на спора при 25:23. 

Прочетена 580 пъти Последно променена в Събота, 27 Септември 2014 15:44