Петък, 05 Октомври 2018 13:30
България започва срещу световния шампион във втората фаза на Мондиал 2018

Женският национален отбор на България ще играе в група F, във втората фаза на световното първенство по волейбол за жени в Япония. Двубоите от тази група са в Осака, като съперници ще бъдат още САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан. Във втората фаза се формират две групи по осем тима, съответно Е и F, като в едната попадат първите четири от класирането в групите А и D, а в другата първите четири от групите B и C. Всички отбори влизат в съответния поток с актива си от победи, загуби, геймово съотношение и точки записани от първата фаза на шампионата.

Националките ни стартират срещу действащия световен шампион САЩ в група F в Осака. Двубоят е на 7 октомври (неделя) от 07:25 ч (б.в).

Следващата среща изправя волейболистките ни срещу Русия, като мачът е на 8 октомври (понеделник), в ранни зори от 04:40 ч (б.в). На 9 октомври отборите почиват.

На 10 октомври "лъвиците" се изправят срещу Тайланд от 07:25 ч (б.в). Тимът ни завършва участието си в тази група с двубой срещу Азербайджан, който е в ранната утрин на 11 октомври в 04:40 ч (б.в).