Четвъртък, 25 Септември 2014 11:13
(0 гласа)
Кузюткин: Демонстрирахме борбен дух, а това е много важно
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол /жени/ записа втора загуба на Световното първенство в Италия. Българските волейболистки отстъпиха  на Сърбия в т.нар. Балканско дерби с 2-3 гейма, но не се предадоха до края на мача, което беше отчетено от ст.треньора на България Владимир Кузюткин  като основен плюс.

Руският специалист заяви, че за него е важен не просто резултата от мача, а и поведението на неговите възпитанички на игрището: „ Първо бих искал да поздравя отбора на Сърбия за този мач, получи се наистина добра игра. Моите възпитанички демонстрираха борбен дух, което е много важно, и смятам, че можехме да победим, но не винаги се получава. Радвам се, че се борихме до край. “

Ст.треньорът на сръбския национален отбор Зоран Терзич беше много щастлив след тежката победа срещу отбора на България : „ Познаваме отбора на България много добре. Групата ни е много трудна и именно поради това не съм и предполагал, че ще сме събрали 5 точки на втория ден от турнира. Мног о съм щастлив и колкото и странно да звучи, предпочитам резултат 3-2 вместо 3-0 , защото така тествам отборния дух на моя тим“.

Прочетена 610 пъти