Сряда, 24 Септември 2014 20:37
(0 гласа)
Училищна зала в Италия очарова с отлични условия българския тим
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

 

Училищна зала в Триест очарова с отличните си условия българския национален отбор по волейбол /жени/.

По програма Лъвиците тренираха само веднъж в официалната зала „Пала Триест“ до началото на Световното първенство, което стартира вчера. Останалите си тренировки българските волейболистки провеждат в залата на училище „Дон Милани“, a всички са  приятно впечатлени от условията, които съоръжението предлага.

Въпросната зала разполага с над 200 места за зрители и е специално пригодена за волейболни тренировки. Покритието на терена е терафлекс, което изключително облекчава тренировъчните занимания. Единственият минус на на залата в училището е ниската височина, ненадвишаваща повече от 10м., която евентуално би затруднила провеждането на по-елитни състезания. IMG 1071 - Copy

Прави впечатление, че училището „Дон Милани“ е построено преди повече от 30 години, а в него се обучават деца на възраст между 10г.и 14г. Същевременно в последните години спортната зала не е оставена на заден план, а е постоянно освежавана и поддържана. За високия стандарт, наложен в италианското училище, говори и фактът, че именно спортна училищна зала приема тренировките на национални отбори, участващи в най-големия спортен форум – Световното първенство по волейбол.

Домакинът на залата разказа още, че това не е единствената подобна зала в Триест. В повечето училища съществуват такива спортни съоражения, а добрата им поддръжка предизвиква все повече деца да се занимават с волейбол. 

Прочетена 497 пъти