Събота, 22 Септември 2018 18:50
Националките на България получиха помощ от японски волейболистки
Националките на България получиха помощ от японски волейболистки Снимка: volleyball.bg

Неочаквана помощ от колежки получиха волейболните ни националки при поредната си тренировка в Окаяма преди световното първенство в Япония. За първи път нашите волейболистки видяха как състезателки от друг отбор вършат „черната“ работа на тренировка – да гонят топките и да чистят с кърпи терена на други волейболистки при това без да са молени за това. Това направиха 12 от момичетата на местния женски тим „Seagulls“ – „Чайките“, в чията зала тренира тимът на треньора Иван Петков.

664211

Жестът бе поредното доказателство на изключителната любезност и гостоприемство на японските домакини на българките. Иначе самите състезателки на „Чайките“, които са около 30 в отбора, прекарват поне 8 часа на ден в залата за подготовка. След като преди това бяха направили те самите тренировка, после асистираха на нашия тим, а след това останаха да помагат и на състава на Доминиканска република, който пристигна след родните състезателки.

20180922 164535 005

В петък националките направиха поредните си двуразови тренировки, а в събота е първата официална контролна среща с доминиканките. Втората проверка е на 26 септември, ден при отпътуването за Сапоро, където са мачовете на нашите от група „В“ на световното първенство срещу отборите на Италия (29 септември), Куба (30 септември), Турция (2 октомври), Китай (3 октомври) и Канада (4 октомври). Отборът на Доминиканска република ще играе в група „D със съставите на Бразилия, Сърбия, Пуерто Рико, Казахстан и Кения.

20180922 165301 002