Вторник, 11 Септември 2018 16:17
Пламен Константинов заяви, че всяка една победа в групата ще е от голяма важност
Пламен Константинов заяви, че всяка една победа в групата ще е от голяма важност Снимка: Костадин Андонов

Селекционерът на България Пламен Константинов заяви на официалната пресконференция във Варна, преди втория двубой на националите срещу Иран, от група D на световното първенство, че всяка една победа е важна в турнира, а ключови за класирането на "лъвовете" във втория етап ще бъдат останалите четири срещи.

“Добре дошли на всички мои колеги. Пожелавам им успешен турнир и да се наслаждават и на красотите на Варна и България”, поздрави съперниците Пламен Константинов.

“Във Варна е събрана група, в която има много силни отбори, както страни с по-млади състави, но с огромна амбиция. Сигурен съм, че няма да имаме леки мачове. Да си пожелаем състезателите ни да са здрави. Да нямаме проблеми и тогава ще е в наши ръце да решаваме тактическите задачи. Успех на всички!

С формулата, която има тази година световното първенство всеки мач ще бъде решаващ. Всяка загуба се носи в следващата фаза. Ключови за класирането в следващия етап ще бъдат всички останали четири мача. Не мога да кажа, че всеки един двубой ще има по-голяма или по-малка тежест. Естествено, това ще се определи в края в самото класиране от мачовете между останалите отбори. На този етап не можем да кажем, че тази победа ще е по-ценна от друга. Всяка една победа ще ни трябва. Иран е много сериозен, много опитен и много сложен противник", добави селекционерът на България.