Сряда, 05 Септември 2018 15:57
Заразяващо позитивен

4 ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА МЪЖЕ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОРЕДИЦАТА: 
„ЛЪВОВЕТЕ“, НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ!

След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен форум. Но страната ни не просто е домакин – с усилията на много големи български волейболисти си е извоювала и статута на световна сила, с която всеки трябва да се съобразява. И ако някой си помисли, че „лъвовете“ не могат да хапят, ще му пожелаем приятно прекарване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще представлява зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там „лъвовете“ няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува надалеч. А когато волейболните „лъвове“ и „лъвовете“ по трибуните се обединят, за всеки става страшно!

Опит, непоколебимост и класа. Така може най-точно да бъде описан един от най-интересните волейболисти в мъжкия национален отбор на България. Винаги усмихнат и много позитивен, готов да зарази с тази нагласа всички своите съотборници. Взема точните решения във важните моменти и спокойно може да бъде наречен диригент от класа. Предпочита да стои извън прожекторите, но със свой почерк и стил, който е оставил диря в представителния ни тим, е дал не един и два пъти своя принос за победата на България. Представяме ви разпределителя Иван Станев.

Иван Станев е роден на 7 юли 1985 година и е висок 190 см. Юноша на бургаския Нефтохимик 2010. Шампион на България за 2007 година и носител на Купата на България за 2007 г. и 2008 г с Нефтохимик. Две поредни година - през 2007 г. и 2008 г., получава приз за най-добър разпределител на България. От 2011 година отива в Иран, където изкарва няколко сезона в различни отбори.

37669676 500571640400274 549285948760784896 n

Още като юноша качествата му са забелязани от специалистите. Става бронзов медалист от Световното първенство за младежи в Техеран през 2003 година, като е с основен принос за третото място на България. Печели и балканска титла с младежите. С мъжкия национален отбор е бронзов медалист от световната купа в Япония през 2007 година.

Контузията на Георги Братоев през лятото наложи рокади в състава на националите, като селекционерът Пламен Константинов заложи на опита и повика Станев за подготовка за световното в разширения състав на тима. Винаги готов да помага, 33-годишният разпределител не се поколеба и веднага се отзова на поканата. При всяка възможност той демонстрира отношението на истинския професионалист към националната фланелка. А след паузата му с представителния тим, възможността да играе на световното първенство ще бъде истинско предизвикателство за него. Иван Станев е от непоколебимите „лъвове“, готови да се борят за място в основния състав и да изпитат невероятната емоция и гордост да играеш пред родна публика на най-престижния волейболен форум.