Вторник, 04 Септември 2018 15:49
Младият диригент

5 ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА МЪЖЕ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОРЕДИЦАТА: 
„ЛЪВОВЕТЕ“, НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ!

След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен форум. Но страната ни не просто е домакин – с усилията на много големи български волейболисти си е извоювала и статута на световна сила, с която всеки трябва да се съобразява. И ако някой си помисли, че „лъвовете“ не могат да хапят, ще му пожелаем приятно прекарване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще представлява зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там „лъвовете“ няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува надалеч. А когато волейболните „лъвове“ и „лъвовете“ по трибуните се обединят, за всеки става страшно!

Постът разпределител е сред най-отговорните в националния отбор. От него до голяма степен зависи цялостната игра на волейболистите. Изискват се отлични организаторски способности, точност и бърза мисъл. Същевременно, изключително важен фактор са качества като смелост и характер! А той ги притежава. Представител на по-младото поколение, на 25 години, демонстрира не само отлични умения, но и увереност. Действа без колебания в трудни ситуации. Това го наложи като един от основните разпределители на „лъвовете“ . Представяме ви Георги Сеганов.

Георги Сеганов е роден на 10 юни 1993 година в Разлог и е висок е 195 сантиметра. Юноша на ЦСКА, където играе до излизането си в чужбина. Уменията му привличат погледите на чуждите специалисти. Първия му трансфер е в Италия - облича екипа на Аргос Волей (Сора), където остава два сезона. За предстоящия сезон 2018/2019 Георги Сеганов ще играе в турския Малие Милие (Пиянго).

40749447 541554609635310 8646120911784640512 n

Впечатлен от качествата му, селекционерът Пламен Константинов започна да го налага, като Сеганов бе неизменно сред титулярите на представителния ни тим в последните сезони. Сеганов не изпусна своя шанс, като още през 2016 година блесна и бе избран за най-добър разпределител на силния турнир „Хуберт Вагнер“ в Полша. През това време натрупа опит и доразви класата си. През този сезон, в отсъствието на Георги Братоев, се превърна в неизменен титуляр. Сега той ще бъде главен диригент на националите за световното първенство. Върху него се стоварна изкючително голяма отговорност и напрежение. Същевременно за него това е истинска гордост, а той е изпълнен с желание да се докаже пред родната публика и да заслужи овации и признание на свой терен. Овации от цял свят. Овации за синонима на млад и много талантлив разпределител от световна величина. Овации за новия български диригент Георги Сеганов!