Неделя, 02 Септември 2018 11:59
Изпълнителният директор на БФВолейбол Станислав Николов приветства участниците на семинара в София. Вляво е президентът на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич.
Изпълнителният директор на БФВолейбол Станислав Николов приветства участниците на семинара в София. Вляво е президентът на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич.

За трета поредна година Българската федерация по волейбол получи огромната чест и привилегия да бъде домакин на семинара, свързан с провеждането на най-силния европейски клубен турнир – Шампионската лига! За първи път обаче участваха не само супервайзърите, отговарящи за Шампионската лига, а и представителите на клубовете, които ще участват в най-комерсиалната надпревара при мъжете и жените. Така в София се събраха 120 участници, които бяха запознати с всички изисквания и изслушаха специализирани лекции за провеждането на волейболната Шампионска лига. На семинара присъства лично президентът на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич.

Champions League1

(Президентът на Европейската спортна комисия Роман Станиславов, президентът на CEV Александър Боричич и изпълнителният директор на БФВолейбол Станислав Николов.)

„Когато имахме заседание на борда на Европейската конфедерация, обясних, че предишните години организацията в София беше отлична, а това, което е направено отлично, не трябва да се променя. Всички супервайзъри, които присъстваха на семинарите за Шампионската лига в България, бяха изключително доволни. Сега има и нови супервайзъри, вече са тук и представителите на клубовете – всички те останаха много доволни от прекрасната организация и през тази година. Затова искам да благодаря за професионализма и гостоприемството на Българската федерация по волейбол в лицето на господин Данчо Лазаров, на господин Станислав Николов и на всички хора от българската федерация, които се погрижиха отново да се проведе семинар за Шампионската лига на най-високо ниво“, заяви президентът на европейския волейбол Александър Боричич.

Champions League2

(Момент от семинара в София.)

Шампионската лига стартира на 9 октомври, когато са срещите от първия квалификационен кръг. При мъжете България ще бъде представена от шампиона „Нефтохимик 2010“ (Бургас), който се изправя срещу босненския „Младост“ (Бръчко) в първия етап на надпреварата. При жените родният първенец „Марица“ (Пловдив) започва участието си директно от груповата фаза.

Champions League3

(Президентът на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич.)