Понеделник, 20 Август 2018 14:46
Световният шампион Полша отбеляза две победи над Камерун в приятелски мачове, като част от подготовката за предстоящото в България и Италия световно първенство
Световният шампион Полша отбеляза две победи над Камерун в приятелски мачове, като част от подготовката за предстоящото в България и Италия световно първенство Снимка: pzps.pl
Отборът на Полша, който е съперник на България в предварителна група "D" за предстоящото през септември световно първенство по волейбол в България и Италия, започна с успех в проверките си от подготовката за мондиала.
 
Представителите на "дружина полска" записаха две победи, като надиграха на свой терен Камерун. В първия приятелски мач домакините недделяха над съперника с 3:1 (25:20, 25:23, 26:28, 25:19). Във втората проверка поляците бяха още по-убедителни, като спечелиха срещата категорично с 4:0 (31:29, 25:17, 25:16, 25:20). Двубоите бяха подгряващи за световните шампиони преди участието им в домакинския турнир "Хуберт Вагнер", който е също част от подготовката за световното първенство. Традиционната надпревара ще се проведе от 24 до 26 август, като поляците ще се изправят срещу класни съперници като Русия, Франция и Канада.
 
16158b
 
Припомняме, че България ще изиграе мачовете си от първата фаза на мондиала между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.
Не по-малко интересно ще е в Русе, където ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.
 
Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.