Неделя, 31 Август 2014 19:14
(0 гласа)
Малшанс за младежите срещу Италия, губим с 2-3
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол за младежи старша възраст загуби от Италия с 2-3 гейма днешната среща от предварителната група I на провеждащото се в Чехия и Словакия Европейско първенство. Въпреки загубата младите лъвове демонстрираха много добра игра и огромно желание за победа и само малшансът в някои моменти им попречи да се поздравят с крайния успех.

Като титуляри в днешния мач започнаха   Велизар Чернкожев, Михаил Цветанов, Владимир Станков, Красимир Георгиев, Трифон Лапков,  Николай Къртев и Станислав Драмов (либеро).

Първи гейм: В първите минути италианците демонстрираха добра игра на блок, но нашите момчета взеха лидерството след страхотни атаки и мощен сервис на Велизар Чернокожев, който затрудни италианското посрещане. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-5 за България, а в следващите минути италианците успяха да измъкнат няколко топки, предимно благодарение на късмет.   Българският тим продължи да атакува остро, но разликата намаля заради две последователни грешки на сервис. Въпреки това, второто техническо прекъсване беше 16-14 в наша полза. Добри изяви на блок и отлична защита на нашите притесниха италианския тим и ст.треньорът Микеле Тотире поиска прекъсване при 20-16. Това помогна и Скуадра Адзура намали разликата на 20-19, а от своя страна Николай Желязков взе тайм аут. Моментият спад в резултата ядоса максимално Трифон Лапков, който направи две последователни точки (атака и ас). Въпреки че италианците отново поискаха прекъсване, Лапков изпълни добър тактически сервис, а младите лъвове бяха отлични в защита и в атака и затвориха гейма при 25-20 в своя полза.

Втори гейм: В началото италианският блок заработи на по-високо ниво и първото техническо прекъсване беше в полза на Италия при 8-5. В следващите минути българите не успяха да намерят отговор на блока на Скуадра Адзура. При 13-8 Желязков поиска прекъсване. Велизар Чернокожев застана на сервис и максимално затрудни италианското посрещане, но по време на второто техническо прекъсване нашите опоненти все още водеха с 16-13. В следващите минути зрителите в залата в словашкия град Нитра станаха свиделите на някои много интересни разигравания. При 23-19 Павел Иванов смени Велизар Чернокожев, за да изпълни добър тактически сервис. След като разконцентрира посрещането на италианците, Микеле Тотире поиска прекъсване, а след като българският тим спаси два гейм бола, италианецът отново се опита да внесе успокоение в своя тим.Това подейства и Адзурите изравниха резултата в мача за 1-1 гейма след 25-22 в своя полза.

Трети гейм: В началото българският тим изглеждаше малко по-разконцентриран и при 6-2 в полза на италианците Желязков поиска прекъсване. Въпреки това първото техническо прекъсване дойде при 8-4 за Италия. Младите лъвове обаче успяха да затруднят опонентите си с добър сервис. Скуадра Адзура разколеба посрещането си, а оттам пострада и организирането на тяхната атака. Българите се възползваха от това и изравниха за 11-11. Италианците изпитаха проблеми и със сервиса, но въпреки това второто техническо прекъсване дойде при резултат 16-13 в тяхна полза. В следващите минути българската защиата и блок заработиха отлично и нашите момчета изравниха резултата за 19-19. След като Бълагрия поведе с 22-20 Тотире отново взе прекъсване, но този негов ход не доведе до очаквания резултат и младите лъвове буквално не оставиха шансове на италианската защита, затваряйки гейма при 25-21 в своя полза.

Четвърти гейм: По време на първото техническо прекъсване италианците водеха с 8-4, въпреки разколебаното посрещане. При 13-9 Желязков поиска прекъсване,но в тези минути българите не успяха да намерят отговор на италианските атаки и второто техническо прекъсване беше 16-11 за италианците. Добър сервис на Себастиано Милан затрудни нашето посрещане, а някои спорни съдийски решения изнервиха нашите момчета и те имаха проблем в атаката. Скуадра адзура затвори този гейм при 25-15 в своя полза и вкара мача в тайбрек.

Пети гейм: Истинска волейболна битка се разрази в първите минути на гейма, а играта вървеше точка за точка. След добри изяви на Милан при 6-4 за Италия, Желязков поиска прекъсване. Това доведе до още по-интересни изяви от страна на двата тима, изразяващи се в мощни атаки и добра защита за 10-10. Малшанс в последните минути доведе до загуба за българския тим, след като италианците  затвориха гейма с 15-13.

Най-резултатен за България стана Трифон Лапков с 19 точки. 13 добави Велизар Чернокожев, а  с 11 се разписа Красимир Георгиев.

Прочетена 659 пъти Последно променена в Неделя, 31 Август 2014 19:30