Сряда, 18 Юли 2018 14:51
Волейболистките и селекционерът Иван Петков позират със спечелените награди.
Волейболистките и селекционерът Иван Петков позират със спечелените награди.

Женският национален отбор по волейбол на България спечели приза за отбор 1 на месец юни,  а селекционерът Иван Петков бе избран за треньор 1 за същия период, в традиционната анкета на Прескуб "България", в която гласуват представители на спортните редакции.

С това женския ни волейбол получи страхотно признание за постигнатите успехи през това лято. Вотът на спортните журналисти за двойния триумф на националките ни идва след последователното спечелване на Златната европейска лига и "чалъндж" турнира в Перу, след който националикте ни се класираха за Волейболната лига на нациите през следващата 2019 година. От името на целия отбор, призът бе приет от Гергана Димитрова, а на награждаването бяха още националките Петя Баракова и Жана Тодорова.

Gergana Dimitrova Kupa 2018

Това е 12-та Купа на победата за българските "лъвици" от създаването на анкетата. За първи път те печелят приз за отбор на месеца през септември 2001 година, когато България завоюва бронзовите медали на Европейското първенство. Националките ни печелят купата с абсолютно мнозинство, като за тях са гласували представители на 16 спортни редакции, три редакции са дали глас за ансамбъла ни по художествена гимнастика и 1 глас е отишъл за националния отбор по таекуондо.

Ivan Petkov nagrada 18 07 2018

Иван Петков, който пое волейболистките ни преди няколко месеца печели наградата за първи път като селекционер на България, а общо трети път в своята кариера (два пъти като треньор на Марица). Той също е избран за треньор 1 на месеца убедително. Вот за Петков са дали 15 спортни редации, като той изпреварва треньорката на ансамбъла ни Весела Димитрова, която остава на втора позиция с 3 гласа.