Неделя, 15 Юли 2018 14:37
Георги Стоянов и Кристиан Петров се класираха за финал на Балканиадата под 22 години
Георги Стоянов и Кристиан Петров се класираха за финал на Балканиадата под 22 години
Националната ни двойка Георги Стоянов & Кристиян Петров се класираха на финал на Балканиадата по плажен волейбол за мъже и жени под 22 години в Щип, Македония. Плажните "лъвове" се наложиха  безапелационно над Албания с 2:0 (21:17, 21:16) в първия полуфинал от надпреварата. 
 
На финала нашите момчета ще изправят срещу Молдова 1. Двубоят е тази вечер в 21:30 ч. б.в. В спор за трето място Албания излиза срещу втория тим на Молдова. Родните представители имат реален шанс да триумфират като шампиони, след като вече победиха един път същия тим по пътя към финала. Нашите надделяха над съперника убедително с 2:0 гейма, като сега излизат за нова победа и балканска титла. 

 

n-50194

 
При жените националките Симона Николова & Никол Дулева стигнаха до четвъртфинал в турнира. След като спечелиха убедително своята група с две победи над Македония и Молдова, "плажните лъвици" отстъпиха пред косовската двойка Валмира Рамадани & Ерона Махмути с 0:2 (4:21, 15:21) на четвъртфиналите. В тази фаза се игра на директна елиминация и нашите момичета и отпаднаха от по-нататъшната борба в балканската надпревара.