Вторник, 03 Юли 2018 14:19
Теодора Бечева поема националния тим за девойки под 15 години
Теодора Бечева поема националния тим за девойки под 15 години
Бившата националка, а впоследствие треньорка в школата на ВК Родопта (Смолян) - Теодора Бечева застава начело на националния отбор на България по волейбол за девойки под 15 години. Селекцията е за момичета, родени след 1 януари 2004 година, като се събира за първи път. Разширеният състав включва 23 момчета, като повиканите състезателки вече започнаха подготовка преди няколко дни. Избраничките на Теодора Бечева са на лагер в Казанлък и тренират в местната зала "Багира".
 
През този сезон националният ни тим за девойки под 15 години ще участва на Балканиада, която същевременно е и квалификация за Европейското първенство през 2019 година. Балканският форум е от 26 до 30 юли в Сомбор (Сърбия).  В турнира ще участват шест отбора - домакините от Сърбия, БЪЛГАРИЯ,  Гърция, Черна гора, Румъния и Турция. Те ще играят всеки срещу всеки, като първенецът ще бъде излъчен на базата на резултатите в турнира.
 
Шампионът от Балканското първенство в Сърбия сполучава квота за Евроволей 2019, домакинът на който все още не е определен.