Неделя, 17 Юни 2018 22:16
Селекционерът Пламен Константинов заяви, че отборът все повече започва да има нужната сработка
Селекционерът Пламен Константинов заяви, че отборът все повече започва да има нужната сработка Снимка: ФИВБ

Селекционерът Пламен Константинов бе изключително доволен от победата на националите над олимпийския шампион Бразилия с 3:2 гейма, в последния мач от турнира във Волейболната лига на нациите, който се проведе във Варна.

„Бразилия и на табла да ги биеш е престижно. Хубава победа, радвам се за момчетата, за публиката и за всички. Една победа над Бразилия винаги дава самочувствие и особено се преживяват такива моменти. Смятам, че всички останаха доволни от резултата и завършека на кампанията у нас. Ако всички играят добре, както в мача с Канада, няма нужда да се променя състава. Но когато нещата не вървят, се търсят варианти. В крайна сметка това е Бразилия и трябва да отдадем нужното и на тях. Имаше ситуации, в които те ни надиграха. В такива мачове е малко вероятно да се победи с 3:0. Хубавото е, че след успеха над канадците запазихме този облик и това желание в игрището.

Отборът ни е с много промени и има нужда да се настрои, да играе заедно и да започне отборна игра. Затова обаче трябва време. Дори мисля, че по-бързо от нужното идва сработката и играта. Доста от момчетата не са играли заедно. Логично е в един период да се вижда подобрение. Жалко че няма да запазим до края този състав, ще дам почивка на някои от момчетата, не искам да потроша по-опитните състезатели. Имаше изгубена увереност и тези хора трябваше да повярват, че в тази формация могат да бият. А как да повярват? Само като бият сериозни отбори или поне играят наравно с тях. Победата над Канада за нас е като Сталинград. Ако не бяхме спечелили срещу тях, можехме да потънем до края на турнира“.

Какво каза още Пламен Константинов можете да видите във видео-интервюто на фейсбук страницата на БФВолейбол тук.