Събота, 16 Юни 2018 21:19
Селекционерът на България Пламен Константинов изрази задоволство от играта на националите след победата над Канада
Селекционерът на България Пламен Константинов изрази задоволство от играта на националите след победата над Канада Снимка: ФИВБ

България победи Канада с 3:0 гейма, във втория си мач от турнира във Волейболната лига на нациите, който се провежда във Варна. Така след неуспеха срещу Франция в първия мач, сега националите ни се завърнаха на победния път. Ето какво каза селекционерът Пламен Константинов след победата:

"Имахме разговор с отбора след първата загуба във Варна и бе много важно да победим Канада. Първо отборът да си повярва, че в този състав може да играе добър волейбол. Второто нещо е и хората отвън да видят добър волейбол. Беше много важно днес да излезем от тази кризисна ситуация и го направихме по най-добрия начин. Освен желание на игрището имаше и емоции, и тактическа дисциплина. Това, което липсваше в мача с Франция. Големият плюс бе завръщането на Боян Йорданов, който има специална връзка с публиката. Той я пренесе вътре в отбора. Да не се заблуждаваме, че срещу Бразилия ще ни е лесно. Но ще играем малко по-леко от психологическа гледна точка“.

Повече от изказването на Пламен Константинов след страхотната победа вижте във видео-интервюто на фейсбук страницата на БФВолейбол тук.

 

В неделя , 17 юни, от 15:30 ч. е сблъсъкът Франция – Канада, а отново от 18:30 ч. е битката България – Бразилия.

 Билети може да купите в мрежата на Eventim и на касите на Двореца на културата и спорта във Варна.