Сряда, 06 Юни 2018 19:34
Женският национален отбор по волейбол се класира за финалната четворка на Златната европейска лига!
Женският национален отбор по волейбол се класира за финалната четворка на Златната европейска лига!

Женският национален отбор по волейбол се класира за финалната четворка на Златната европейска лига! Нашите момичета спечелиха гостуването си на Португалия с 3-0 (25-17, 25-22, 27-25) и завършиха на първото място в Група А!

Най-завързан се оказа третият гейм, в който „Българските Лъвици“ успяха да отразят няколко точки за спечелване на частта в полза на домакините, а след добра игра в защита и атака на Мария Каракашева приключиха мача в своя полза при 27-25.

Най-резултатна за 5-ия успех на тима ни в турнира стана Силвана Чаушева с 13 точки. Христина Русева и Гергана Димитрова добавиха по 11, а Мария Каракашева приключи с 10. За португалките Юлия Каваленка реализира 10.

Статистика от срещата може да видите тук.

Така волейболистките водени от селекционера Иван Петков приключиха на първата позиция в своята група с равни точки (по 15), но по-добра геймова разлика от втория Азербайджан, който по-рано днес надигра като гост Украйна също с 3-0. Сега предстоят заключителните сблъсъци от надпреварата, които ще се проведат на 14 и 15 юни в Будапеща!