Неделя, 03 Юни 2018 21:38
Хиляди зрители изпратиха на крака националния отбор, който завърши със загуба втория турнир от Волейболната лига на нациите.
Хиляди зрители изпратиха на крака националния отбор, който завърши със загуба втория турнир от Волейболната лига на нациите.

Хиляди зрители изпратиха на крака националния отбор, който завърши със загуба втория турнир от Волейболната лига на нациите. В столичната „Арена Армеец“ тимът ни отстъпи на Русия с 0-3 (17-25, 15-25, 21-25). Началото на геймовете беше равностойно, но постепенно гостите успяваха да натрупат преднина, която умело задържаха до края.

Най-силното оръжие на „Сборная“ се оказа мощният начален удар, с който играчите на селекционера Сергей Шляпников разколебаха българското посрещане.

В третата част, при резултат 13-17, Розалин Пенчев избухна с мощна атака пайп и ас, което накара треньорът на гостите да поиска таймаут. След прекъсването Егор Клюка и Константин Бакун бяха в основата на доброто представяне за Русия и изведоха своя тим до крайния успех след 25-21. 

Именно Клюка стана топреализатор в двубоя с 16 точки. За домакините Николай Учиков отбеляза 10. 

GetImage 3

Определено един от най-хабавите моменти по време на двубоя се случи на почивката между първата и втората част. Тогава легендарният център на националния отбор Евгени Иванов беше изненадан приятно от организаторите по случай рождения му ден, а съпругата му Марусия и двете им дъщери бяха показани на видео стената в залата със специлано подготвен плакат. 

GetImage 2

Така руснаците постигнаха своята втора победа в София, след като в петък надиграха Австралия с 3-1. Следващата седмица националите ще играят в Осака, където ще се изправят срещу домакина Япония, световния шампион Полша и Италия.