Четвъртък, 31 Май 2018 15:23
Селекционерите на България, Сърбия, Русия и Австралия с обща снимка преди началото на пресконференцията в "Арена Армеец".
Селекционерите на България, Сърбия, Русия и Австралия с обща снимка преди началото на пресконференцията в "Арена Армеец".

Трудни мачове между силни съперници очакват селекционерите на България, Сърбия, Русия и Австралия

„Радвам се, че големият волейбол се завръща в София! Надявам се нашите верни фенове да ни подкрепят, а ние, естествено, ще се постараем да им се отблагодарим с добра игра!“

Това заяви селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол, Пламен Константинов, по време на официалната пресконференция преди началото на турнира от Волейболната лига на нациите в „Арена Армеец“.

На срещата с медиите присъстваха и треньорите на останалите три тима, срещу които, от 1 до 3 юни, ще се изправят „Българските Лъвове“ – Никола Гърбич (Сърбия), Сергей Шляпников (Русия) и Марк Лебедев (Австралия).

„Първо искам да кажа на моите колеги добре дошли и да им пожелая успех не само тук, но и по време на цялата надпревара. Турнирът в София е много силен. В „Арена Армеец“ се събират някои от топ отборите не само на европейско, но и на световно ниво. Всички имаме проблеми с контузии след клубните шампионати. Повечето отбори изпитват затруднения, дават почивка на някои от по-опитните играчи, но това не прави тимовете по-малко силни, особено на такова ниво като Русия и Сърбия. Те имат достатъчно състезатели да покрият всички липси. Много сериозно се отнасяме към всички противници. Надявам се да покажем едно израстване от турнира в Китай и една по-силна и по-постоянна игра“, сподели още Пламен Константинов.

KBON7154

Неговите колеги начело на другите три селекции също се обединиха около мнението, че зрителите в „Арена Армеец“ ги очакват много интересни сблъсъци между силни съперници.

„Винаги с удоволствие идваме в България. В първия турнир от Лигата не тръгнахме много добре и допуснахме две загуби срещу силни опоненти. Сега на турнира в София отново ни предстоят двубои срещу много класни съперници. Въпреки това се надявам да покажем по-добра игра спрямо миналата седмица и да се представим подобаващо“, сподели селекционерът на Сърбия, Никола Гърбич.

KBON7129

Именно западните съседи са първият съперник на мъжкия национален отбор в турнира. Срещата е в петък от 20:00 часа в „Арена Армеец“. В 17:00 ч. един срещу друг излизат Русия и Австралия.

„Много се радвам да бъда на българска земя. Тук винаги ни приемат гостоприемно. Сформирахме състава ни едва десетина дни преди началото на Лигата на нациите. За съжаление имаме много контузени играчи и затова ще дадем шанс на някои от по-младите да се изявят. Въпреки това пред нас винаги има високи цели и излизаме за победи. Очакваме контузените да се възстановят и отново да намерят място в състава. Ще дадем най-доброто от себе си в този турнир“, коментира треньорът на Русия, Сергей Шляпников.

KBON7032

„За мен е удоволствие да бъда в България за турнира от Лигата на нациите. За първи път съм в София. Благодаря на БФВолейбол за гостоприемството. Условията тук са много добри. Очаквам много силни мачове. Имаме някои трудности в нашия отбор, но се надявам да постигнем добри резултати“, сподели селекционерът на Австралия, Марк Лебедев.

KBON7008

Билети за домакинските мачове на България в Лигата на нациите, както и за всички останали срещи, може да купите на eventim.bg  и в партньорската мрежа на компанията в цялата страна.