Петък, 25 Май 2018 17:05
Мъжкият национален отбор започна по най-добрия начин участието си във Волейболната лига на нациите!
Мъжкият национален отбор започна по най-добрия начин участието си във Волейболната лига на нациите!

Мъжкият национален отбор започна по най-добрия начин участието си във Волейболната лига на нациите! „Българските Лъвове“ постигнаха много трудна, но сладка победа над Китай с 3-2 (25-18, 18-25, 19-25, 25-17, 15-11) в първия си мач от състезателния уикенд в Нинбо.

Тимът ни стартира срещата с убедително 25-18 в откриващия гейм, но в следващите две части домакините подобрихаиграта си и стигнаха до обрат след 25-18 и 25-19. В 4-ия гейм Пламен Константинов пусна в игра Николай Учиков и Светослав Гоцев, а на поста разпределител започна Георги Сеганов. Направените промени дадоха резултат и волейболистите ни стигнаха до успеха след 25-17 и 15-11.

В решаващите две части много силно се представи Розалин Пенчев, който приключи двубоя с 14 точки. Топреализатор за победата стана Боян Йорданов. Опитният диагонал игра в първите 3 гейма и завърши с 17 точки. Николай Учиков и Тодор Скримов добавиха по 11, а капитанът Виктор Йосифов реализира 8. Направилият дебют за националния отбор Илия Петков допринесе с 6 точки, а Светослав Гоцев и Валентин Братоев добавиха по 4.

Статистика и фотогалерия от България – Китай 3-2 може да видите тук.

В събота от 11:00 ч. е мачът България – САЩ, а в неделя отново от 11:00 ч. волейболистите на Пламен Константинов се изправят срещу Аржентина.

Двубоите на мъжкия национален отбор по волейбол от първия турнир във Волейболната лига на нациите ще бъдат излъчени пряко на Facebook страницата на телевизионния канал MAX Sport 1 – facebook.com/TVMAXSport.

Във втората седмица от Лигата на нациите сблъсъците ще се пренесат в България. От 1 до 3 юни националите ни, водени от Пламен Константинов, ще разчитат на подкрепата на родната публика в София. „Лъвовете“ играят съответно срещу Сърбия, Австралия и Русия в столичната „Арена Армеец“.

От 15 до 17 юни националният отбор на България очаква гореща подкрепа и от емблематичните фенове във Варна. Тогава, в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в морската столица волейболистите ни се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.

Билети за домакинските мачове на България в Лигата на нациите може да купите на eventim.bg и в партньорската мрежа на компанията в цялата страна.