Петък, 25 Май 2018 12:29
Мъжкият национален отбор по волейбол започва днес участието си в най-новия формат на FIVB – Волейболната лига на нациите!
Мъжкият национален отбор по волейбол започва днес участието си в най-новия формат на FIVB – Волейболната лига на нациите!

Мъжкият национален отбор по волейбол започва днес участието си в най-новия формат на FIVB – Волейболната лига на нациите! Първият съперник на „Българските Лъвове“ е Китай, а началото на срещата в Нингбо е в 14:30 ч. българско време.

Статистиката показва, че волейболистите ни са спечели 12 от всички 13 мача срещу този съперник на Олимпийски игри, Световни първенства, Световна купа, Световна лига и Интерконтинентална шампионска купа. Единствената победа на Китай е на шампионата на планетата през 1962 година, когато тимът ни губи в 5 гейма

За последно двата отбора се срещнаха на Световното първенство през 2014 година в Полша, когато „трикольорите“ се наложиха с 3-0 (25-23, 25-23, 25-19).

Срещата ще бъде предавана пряко по MAX Sport 1 и във FACEBOOK страницата на телевизионния канал-facebook.com/TVMAXSport.

В събота от 11:00 ч. е мачът България – САЩ, а в неделя отново от 11:00 ч. волейболистите на Пламен Константинов се изправят срещу Аржентина.

Във втората седмица от Лигата на нациите сблъсъците ще се пренесат в България. От 1 до 3 юни националите ни, водени от Пламен Константинов, ще разчитат на подкрепата на родната публика в София. „Лъвовете“ играят съответно срещу Сърбия, Австралия и Русия в столичната „Арена Армеец“.

От 15 до 17 юни националният отбор на България очаква гореща подкрепа и от емблематичните фенове във Варна. Тогава, в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в морската столица волейболистите ни се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.

Билети за домакинските мачове на България в Лигата на нациите може да купите на eventim.bg и в партньорската мрежа на компанията в цялата страна.