Сряда, 23 Май 2018 23:48
Иван Петков: Най-важна е победата
Снимка: ЦЕВ

Женският национален отбор по волейбол на България записа втора победа в Златната европейска лига, след като се наложи над Украйна с 3:1 гейма в мач от група А на надпреварата. Ето какво каза треньорът Иван Петков след успеха:

"Още сме в началото като отбор, като идеи, като възприятия за волейбола. Важното е, че победихме. В първия гейм водехме до самия край - малшанс или опит не ни достигна. Не e достатъчна сработката между звената, играхме срещу един отбор, който е доста години заедно и с опитни състезателки, които миналата година загатнаха за класата си. Успяхме да се справим. Чисто технически и тактически има елементи, върху които трябва да работим - като физика не сме в най-доброто си състояние. Това са нормални неща."

"Имаме млади момичета, на които тепърва ще им се дава възможност да играят. Турнирът е много важен и очакваме да спечелим максимално навсякъде, нямаме право на грешка. В момента имаме известни затруднения при посрещачите, има две контузии, но това е нормално. Никой не е застрахован, лошото е, че това се случва след тежкия сезон. Всички се надяваме Добриана Рабаджиева да се включи в следващия мач, ако се почувства по-добре, ще разчитаме на нея. Но затова сме колектив, национален отбор сме, не клубен, тук трябва да играят най-подготвените. Тя е от състезателите, които липсват на отбора", допълни Петков.

"Тепърва започва борбата за лидерството в нашата група, трудно е да се каже кой е първи, кой - втори. Ние излизаме мач за мач, вниманието ни сега е изцяло върху двубоя с Азербайджан. Трябва да се подготвим. Впечатленията от отбора на Азербайджан могат да кажат колегите, които се занимават с анализите. Аз определено бях фокусиран върху срещата с Украйна", завърши специалистът.