Четвъртък, 26 Април 2018 16:47
(0 гласа)
Христо Райчев е убеден, че тимът ни има сили да се пребори с Италия за първото място
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Христо Райчев е убеден, че тимът ни има сили да се пребори с Италия за първото място Снимка: cev.lu
Националният отбор по волейбол на България U19 започва от утре, 27 април участието си в група А от континенталните квалификации за Европейското първенство. Турнирът е в Италия, като съперници на младите ни "лъвове" са домакините, Испания и Швецария.
 
 
Треньорът на волейболистите ни Христо Райчев е убеден, че ако тимът ни покаже характер и воля има шансове за първото място. Ето какво каза той за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg преди отпътуването:
 
"Отборът се намира в добро физическо и техническо състояние. По време на подготовката постигнахме четири категорични победи над Румъния и съм доволен от играта. Но тимът на Румъния не е критерий, тъй като не е от класата на Италия". 
 
"От съперниците нямаме информация само за Испания, но с тях играем трети мач, така че ще добием добра представа преди срещата ни. Представителите на домакините са основният ни съперник за първото място и директно класиране на Европейското първенство. Италианците са класен отбор, с гръмки имена в състава си като например наследниците на големите италиански национали Гардини и Кантагали. Въпреки това ние не отиваме на турнира като обречени. Всичко в тази възраст е въпрос на моментно състояние и концетрация. В последните си контроли Италия загуби от Германия и това потвърждава думите ми. Ако имаме късмет и намерим точната вакса можем да победим Италия". 
 
"Момчетата са в отлично настроение и това ми дава спокойствие. Имаме способни волейболисти и се надявам се тимът да покаже най-доброто от себе си в тази квалификация".
Прочетена 785 пъти Последно променена в Четвъртък, 26 Април 2018 16:58