Събота, 21 Април 2018 21:33
Волейболистката на националния отбор за жени под 17 години Александра Георгиева попадна в Идеалния отбор на Европейското първенство в София!
Волейболистката на националния отбор за жени под 17 години Александра Георгиева попадна в Идеалния отбор на Европейското първенство в София!

Волейболистката на националния отбор за жени под 17 години Александра Георгиева попадна в Идеалния отбор на Европейското първенство в София! На втори пореден шампионат на Стария континент, Сани грабна приза за Най-добър посрещач! Талантливата състезателка беше с основен принос за 4-ото място, на което се класира съставът воден от селекционера Стоян Гунчев. Георгиева игра във всички 7 мача на тима и успя да реализира впечатляващите 178 точки.

„Тази награда е признание за труда ми през цялата година. Радвам се, че я получих, защото си я бях поставила като цел. Разочарована съм, че днес не успяхме да спечелим бронзовите медали. Вярвам, че сме по-добрият отбор от Турция, но умората, която се натрупа през целия турнир се отрази на играта ни днес“, заяви Александра Георгиева, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след приключването на церемонията по награждаването.

Титлата на #EuroVolleyU17W спечели Русия, а за MVP– Най-полезен състезател на турнира, беше избрана Валерия Горбуньова, която отбеляза 23 точки в сблъсъка за титлата срещу Италия.

Ето и Идеалния отбор на Европейското първенство в София:

Най-добър първи посрещач – АЛЕКСАНДРА ГЕОРГИЕВА, БЪЛГАРИЯ

Най-добър втори посрещач – Огосасере Оморуй, Италия

Най-добър първи централен блокировач – Елисавета Кочурина, Русия

Най-добър втори централен блокировач – Клаудия Консоли, Италия

Най-добър разпределител – Полина Матвеева, Русия

Най-добър диагонал – Сюде Хаджимустафоглу, Турция

Най-добро либеро – Гюлче Гюлчекин, Турция

MVP – Най-полезен състезател - Валерия Горбуньова