Печат на тази страница
Четвъртък, 19 Април 2018 10:14
(0 гласа)
Волейболистките на България срещат Италия на полуфиналите на Европейското
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Волейболистките на България срещат Италия на полуфиналите на Европейското Снимка: cev.lu

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17 години ще се изправи срещу Италия в единия полуфинал на Европейското първенство в София. Другият полуфинал ще противопостави Русия и Турция. До този развой се стигна след приключване на груповата фаза от шампионата.

Волейболистките, водени от Стоян Гунчев завършиха на второ място в крайното класиране на предварителна група I столичната в зала „Христо Ботев“, с четири победи, една загуба и 9 точки. Първенец стана Русия с четири победи, една загуба и 13 точки. Двата тима продължават във финалната четворка.

BUL Devoyki U17 2018 8

Словения и Беларус приключиха на трета и четвърта позиция в групата, като продължават борбата за разпределение на 5-8 място.Отборите на Сърбия и Унгария отпадат от по-нататъшна надпревара.

В другата група II, която се игра в помощната зала на „Арена Армеец“ тимът на Италия завърши като безапелационен лидер с пет победи от пет мача и пълен актив от 15 точки. На второ място приключи Турция, с четири победи, една загуба и 10 точки. Двата състава се класират за полуфиналите.

Italy U17 2018

Германия и Румъния заеха трето и четвърто място, като продължават във втората четворка на шампионата. Холандия и Украйна отпадат от по-нататъшна надпревара.

Класиране в двете предварителни групи вижте тук.

Полуфиналните сблъсъци са на 20 април в зала „Христо Ботев“.

17:00 ч: Русия – Турция

19:30 ч: Италия - България

Прочетена 1012 пъти Последно променена в Четвъртък, 19 Април 2018 10:37