Сряда, 18 Април 2018 23:13
(1 глас)
България U17 в четворката на Европейското първенство
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17 години се класира за финалната четворка на Европейското първенство в София. Младите ни волейболистки надиграха Сърбия с 3:1 (25:19, 25:21, 21:25, 25:22) в последния си мач от група I, в столичната зала „Христо Ботев“. Така националките завършиха на втора позиция в групата, с четири победи и една загуба и продължават напред на полуфинали.

Треньорът Стоян Гунчев заложи на следния състав състав: Борислава Личева – разпределител, Александра Георгиева и Мария Йорданова в посрещане, Йоана Атанасова и Мила Иванова в центъра, Мерелин Николова – диагонал, Галина Карабашева – либеро (Моника Тодорова, Александра Съйкова )

Залогът в мача – участие във финалната четворка доведе до голяма мотивация в българския тим, който не позволи на високия състав на Сърбия да противодейства. Нашите момичета отново надделяха с основното си оръжие сервиса, като затрудниха много посрещането на противника. Дух и характер в решителните моменти допълниха картината и тимът ни се поздрави с крайната победа.

2

Реализатор в мача бе Александра Георгиева с 20 точки (1 блокада). 14 добави Мария Йорданова (1 ас). За Сърбия Валерия Савичевич приключи с 15 точки (3 аса, 4 блокади).

Статистика от мача можете да видите тук.

Крайно класиране в двете групи вижте тук.

 

Прочетена 899 пъти Последно променена в Четвъртък, 19 Април 2018 00:02