Вторник, 13 Февруари 2018 13:34
Националният отбор за жени под 17 години ще играе с Русия, Беларус, Сърбия, Словения и Унгария в груповата фаза на домашното Европейско първенство.
Националният отбор за жени под 17 години ще играе с Русия, Беларус, Сърбия, Словения и Унгария в груповата фаза на домашното Европейско първенство.

Националният отбор за жени под 17 години ще играе с Русия, Беларус, Сърбия, Словения и Унгария в груповата фаза на домашното Европейско първенство. В другия поток днешният жребий в Витоша Парк Хотел изпрати действащия носител на трофея Италия в компанията на Турция, Румъния, Украйна, Германия и Холандия.

"От името на ръководството на Българска федерация по волейбол бих искал да благодаря на Европейската конфедерация в лицето на г-н Александър Боричич, които за втора поредна година ни гласуваха доверие България да бъде домакин на този престижен форум. За нас е чест и в същото време отговорност, в годината на Световното първенство, да организираме това важно за развитието на детско-юношеския волейбол събитие. В същото време изразявам благодарности на държавата и на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев за подкрепата, благодарение на която страната ни получи право да организира редица успешни международни събития", заяви изпълнителният директор на БФВолейбол, Станислав Николов.

Евроволей 2018 ще се проведе от 13-и до 21-и април в София. Залите, които ще приемат срещите от шампионата са "Христо Ботев" и малката зала на "Арена Армеец".

DRAW 1

"Много съм щастлив отново да бъда в България. Българската федерация е известна в цяла Европа, като страхотен домакин на големи волейболни първенства и ние сме много доволни, че именно тя ще организира този толкова важен форум. Надяваме се, че ще имаме много интересни срещи през април и отново ще изживеем един незабравим турнир както беше през миналата година", сподели членът на борда на Европейската конфедерация, Сдеслав Барач.

През лятото на 2017-а година България беше домакин на историческото първо Европейско първенство за жени под 16 години, на което тимът ни успя да се пребори за бронзовите медали. Огромният интерес към срещите в столичната зала "Христо Ботев" впечатли за пореден път европейската волейболна общественост, което беше и основната причина страната ни отново да получи правото да организира шампионата на Стария континент за тази възраст и през 2018-а година.

DRAW 2

"Искам да пожелая късмет на всички участващи отбори. Организираните от Българската федерация волейболни форуми винаги са били на изключително високо ниво. Сигурни сме, че и през април отново ще бъде така. Очакваме с нетърпение началото на шампионата и нека най-добрият отбор да вдигне трофея на 21-и април", коментира членът на Европейската спортно-организационна комисия, Слободан Милошевич.

До началото на Евроволей 2018 остават точно два месеца.