Понеделник, 04 Август 2014 08:20
(0 гласа)
Жените спечелиха и втория турнир Гран при
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Волейболистките ни спечелиха и втория турнир от трета дивизия на Гран при след 3:1 (-25, 24, 18, 19) над Хърватия в Пореч. Преди седмица и вторият ни тим стана първи в Мексико сити, а финалната четворка е в Самоков (15-17 август). Съперници на нашите ще бъдат отборите на Чехия, Хърватия и Казахстан, победителят се изкачва в по-горното ниво на Гран при. 
Селекционерът Владимир Кузюткин избра в състава за началото на мача с хърватките Диана Ненова, Ева Янева, Добриана Рабаджиева, Елица Василева, Христина Русева, Цветелина Заркова и либеро Ивелина Монова. Всички останали състезателки влязоха в игра с изключение на Славина Колева.Най-много точки постигна Рабаджиева - 21, Василева завърши с 1
9 т. 
Треньорът Владимир Кузюткин: „Готвихме се много сериозно за този мач, н
eзависимо, че нямаше значение за турнира. Когато играят равностойни съперници не трябва се дава никакво психологическо предимство и ние го направихме. Можех да пусна резервите, но кому е нужно това? Стана хубава контролна среща.”
Капитанът Диана Ненова: „Победихме, защото бяхме много концентрирани, играхме добре в защита и сервисът ни беше хубав. Пресирахме съперника и изчистихме грешките от първите две срещи. Този мач показа, че отборът ни  израства в представянето си. Затова сме оптимисти за финалите в Самоков, където се надяваме публиката да ни помага, да вярва в нас и да ни подкрепя истински.”

Прочетена 602 пъти