Събота, 02 Август 2014 10:03
(0 гласа)
Жените с очаквана победа над Австралия – 3:0
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Женският ни национален отбор по волейбол спечели очаквана победа над Австралия с 3:0 (14, 19, 13) в първия си мач от втората фаза на Гран при в Хърватия. Треньорът Владимир Кузюткин пусна стартова шесторка Лора Китипова, Емилия Николова, Елица Василева, Ева Янева, Цветелина Заркова, Нася Димитрова и либеро Ивелина Монова. След това селекционерът направи много рокади и сменяше състезателките на различни постове, като на терена не се появиха само Христина Русева и Славина Колева. Най-много точки отбеляза Янева – 13, с по 8 завършиха Василева, Добриана Рабаджиева и Димитрова.

Втората среща е срещу отбора на Кения в събота от 18,15 часа.

Треньорът Владимир Кузюткин: „Трудно е да се говори умно за този мач, защото аз като треньор мислех повече не за резултата, а как да извлека полза. Затова и направих много смени и практически играха почти всички. Не виждам какво добро да кажа за Австралия.”

Капитанът Диана Ненова: „Това бе особен мач, ние играхме добре, но австралийките не са ниво. Момичетата се бориха, имаха желание, но ги победихме. Имаше много грешки от наша страна, но важен е резултатът. Ще видим къде грешим, за да се поправим, но срещу такъв отбор се играе по-трудно, защото понякога те самите не знаят какво точно правят.”

Прочетена 570 пъти Последно променена в Събота, 02 Август 2014 10:05