Вторник, 19 Декември 2017 14:22
Волейболна гордост! Националките U23 години удостоени със спортен "Икар"
Националният отбор по волейбол на България за жени до 23 години бе удостоен със спортен "Икар" за Отбор №1 на 2017 година, на специална церемония на годишните награди на Фондация "Български спорт". Събитието се проведе в Националната художествена галерия в София, като сред присъстващите бяха много световни и европейски шампиони, спортни деятели, журналисти и представители на бизнеса и културата.
 
Признанието на българската спортна общественост идва след третото място и бронзовите медали на младите ни волейболистки на Световното първенство в Словения. Отличията от Мондиал са първи в историята на женския ни волейбол, като 2017 година е една от най-успешните за дамите ни. Почти целият отбор успя да се събере за церемонията, като треньорката Антонина Зетова, нейният помощник Асен Методиев и единадесет волейболистки от състава изпитаха гордостта  и удовлетворението от признанието. Призът за Отбор на годината бе връчен на волейболистките от Спортният министър Красен Кралев, който пожела още много успехи на женския ни волейбол.
 
 
BUL Women U23 Sportni ikaria 2017 2
 
 
"Много сме развълнувани и горди с този приз. Това е признателност за нашите усилия. Въпреки голямата конкуренция, комисията оцени нашето постижение, което за женския волейбол е един от най-големите успехи", заяви за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg след награждаването треньорката на бронзовите медалбистки Антонина Зетова.