Четвъртък, 07 Декември 2017 12:34
ЦСКА и Нефтохимик 2010 в битки на европейска сцена днес
Два български отбора при мъжете се излизат на европейска сцена в днешния ден, 7 декември (четвъртък), като и двата тима ще се изявят във втория по сила евротурнир - за Купата на ЦЕВ.
Волейболистите на ЦСКА приемат руския гранд Белогорие (Белгород) в първи мач между двата отбора от 1/16-финалите на втория по сила европейски турнир - за Купата на ЦЕВ. „Червените“ са домакини, а двубоят е от 19:00 ч. в зала "Универсиада".  Мачът е телевизионен, като ще бъде излъчван на живо по Diema Sport.
 
Руският тим пристигна в София без легендата Сергей Тетюхин, който получи почивка от новия треньор Александър Богомолов. В българския състав има много кадрови проблеми, които налагат Христо Цветанов отново да играе като посрещач. Въпреки това тимът на ЦСКА ще бъде подкрепян от своите верни фенове, като се очаква залата да бъде пълна.
 
Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) гостуват на чешкия Дукла (Либерец) в първи мач между двата отбора също от 1/16-финалите на турнира. Двубоят е тази вечер от 19:00 ч (б.в). Шампионите на България се изправят срещу изключително класен съперник, като задачата им за евентуален успех ще е доста тежка. Бургазлии ще търсят поне два спечелени гейма, за да имат шансове на родна земя в мача-реванш.