Сряда, 29 Ноември 2017 21:21
Левски София постигна втора победа над Щтрасен (Люксембург) и се класира за 1/16-финалите за Купата на претендентите
Левски София постигна втора победа над Щтрасен (Люксембург) и се класира за 1/16-финалите за Купата на претендентите Снимка: cev.lu

Волейболистите на Левски София се класираха за 1/16-финалите в третия по сила европейски турнир за Купата на претендентите (Challenge cup).  Воденият от треньора Владимир Николов български тим разгроми шампиона на Люксембург Щрасен, където играят българите Любомир Миланов и Милан Миланов, с 3:0 (25:13, 25:15, 25:19) в мач-реванш от  втория предварителен кръг, който се игра в столичната зала "Христо Ботев" в София.

Така след две победи с 3:1 и 3:0 гейма "сините" отстраниха съперника и продължават напред в евротурнира. Там Левски ще срещне холандския Орион (Дьотинхем). Първият двубой между двата тима ще бъде 5-7 декември в София. Реваншът в Холандия ще бъде между 19-и и 21-и декември. Точните дати и начални часове на мачовете ще бъдат уточнени по-късно.

Реализатор за победата на Левски стана Гордан Люцканов с 13 точки. Теодор Богданов и Иван Панков добавиха по 10  точки за успеха.

Статистика от мача вижте тук.