Четвъртък, 09 Ноември 2017 11:23
Всички искаха да играят добре и да победим, коментира треньорът на Нефтохимик
Всички искаха да играят добре и да победим, коментира треньорът на Нефтохимик
Първенецът в Суперлигата на България Нефтохимик 2010 (Бургас) отстъпи на Фридрихсхафен (германия) с 1:3 гейма, в първия мач между двата тима от трета фаза в Шампионската лига. Ето какво каза треньорът на бургазлии Найден Найденов след мача:
 
„Не ни достигнаха опит и увереността, които имаше другият отбор. Манталитетът, който тези играчи са изградили след толкова години участие в Шампионска лига, се видя в този мач на игрището. Момчетата показаха характер. Показаха, че могат да противодействат на отбор с много опит. Не можахме да си повярваме в четвъртия гейм, че можем да стигнем до тайбрек. За мен по-важното беше, че при 0:2 гейма успяхме да продължим да се борим и да не се предаваме. Така се изгражда отбор. Поне трима от състезателите ни не са играли никога на такова ниво. Един мач на година не е достатъчен. Идеята е да се играят повече европейски мачове, защото те дават много опит и самочувствие".
 
"Елементът на притеснение беше във всички. Всички искаха да играят добре и да победим. На моменти се получи обратен ефект. Това е съвсем нормално. От другата страна на игрището се виждаше опитът. Не можеш изведнъж да станеш отбор, който допуска по 10-15 грешки на мач. Трябва да подобрим сервиса и да намалим грешките. Трябва да играем по-спокойно. Не трябва да допускаме елементарни грешки, за да имаме някакви шансове. Все пак вярвам, че там момчетата ще бъдат много по-спокойни.”