Сряда, 08 Ноември 2017 14:31
Треньори и състезатели след мача Марица - Енисей

Ето какво казаха треньорите на Марица (Пловдив) Иван Петков и на Енисей (Красноярск) Александр Кошкин, както и волейболистките от двата тима Жана Тодорова и Наталия Малъйх след като българските шампионки изпуснаха аванс от 2:0 гейма и 21:19 в третия, за да загубят от руския тим с 2:3 гейма в първия мач между двата тима в Шампионската лига по волейбол:

Иван Петков: “Започнахме добре мача. Спазихме докрай тактическите указания, дори повече от очакваното за мен. Наистина направихме разлика в първите два гейма, които бяха превъзходни. В третия гейм в ситуация за брейк-точка имахме реален шанс а затворим гейма, но малко и съдбата ни обърна гръб. Определено имахме колебания в посрещане, при това в доста важни моменти, и това се отрази на нашата атака. Отиваме за втория мач с надеждата да спечелим и да продължим напред.”

173557 KBA 9517

 

Жана Тодорова: “Мисля, че спазихме всички тактически указания в първите два гейма и ги надиграхме. Може би и заради публиката, която ни помогна, те бяха стреснати, но след това сякаш се събудиха и не ни позволиха да играем. И ние направихме някои грешки, които са нормални – не може да не грешиш. След като загубихме третия гейм, малко ни падна духът и не се борихме така, както в началото. Но, както се видя, днес ние играхме като равен с равен и мисля, че имаме шансове да продължим напред.”

173557 KBA 9528

Александр Кошкин: “Очаквахме този мач да е толкова тежък. И преди него казвах, че ни устройва победа с какъвто и да е резултат. В първите геймове се провалихме напълно. После полека успяхме да намерим своята игра и успехът ни се усмихна. Направихме крачка към групите на Шампионската лига, но всичко може да се промени. Решаваща винаги е втората среща, но тя няма да е толкова тежка. Марица е добър отбор, както и очаквахме. Просто не очаквах от моя отбор да играе толкова лошо в първите два гейма.”

 

173557 KBA 9500

Наталя Малих: “Стана чудесен мач! Марица е добър отбор. Играят бърз волейбол. Имат добро първо темпо и крайни нападателки. За нас беше много трудно, защото сме свикнали на малката зала в нашия град, а тук залата е много голяма. Загубихме първите два гейма, но после се поуспокоихме и започнахме да си вършим работата по-добре. Играхме заедно като отбор. Мисля, че в реванша ще ни е малко по-лесно, защото играем у дома, пред своите фенове, които ще ни помогнат.”