Четвъртък, 26 Октомври 2017 14:06
Иван Петков: Мач на много емоции

Българският първенец при жените Марица (Пловдив) отстрани финландския ЛП Сало след "златен гейм"  и продължава в третата фаза на Шампионската лига. Ето какво казаха след мача старши-треньорът Иван Петков и състезателката Ивелина Монова:

Иван Петков: “Мога много да говоря в този момент, но ще кажа това – много съм щастлив, но съм и много ядосан. След средата на втория гейм си позволихме много емоция и не играхме онзи добър волейбол, който тренираме. Но в момента сме щастливи заради победата, а оценките ще ги правим утре. Искам да поздравя домакините, които играха добър волейбол. Аз не разделям състезателките. Ако днес Кремена Каменова е играла великолепно, надявам се в следващия мач да са и други състезателки. Разполагаме с много добри волейболистки и доста дълга скамейка. Едно голямо браво на Каменова, за това, което тя направи, но имаше още един човек, който на мен страшно много ми хареса – Силвия Андреева, която направи шест невероятни неща в златния гейм.”

Ивелина Монова: “Никога не съм играла толкова емоционален мач в цялата си кариера. Поздравления за противниковия отбор! Те играха на много високо ниво, а ние допуснахме своите грешки. В средата на втория гейм ни отнеха предимството, което имахме. Радвам се, че успяхме да спечелим златния гейм. В първия гейм и в първата половина на втория гейм играхме с главите си и правехме това, което ни казва треньорът. После направихме няколко глупави грешки, загубихме фокус и се подадохме на емоцията. Честно казано, дори не си спомням самия мач. Спомням си, че в края на златния гейм Кремена Каменова игра много добре, но всички играхме като едно цяло.”