Сряда, 25 Октомври 2017 13:17
Волейболистките на Марица (Пловдив) излизат за нова победа над финландския Сало
Волейболистките на Марица (Пловдив) излизат за нова победа над финландския Сало

Първенецът на България при жените Марица (Пловдив) гостува на ЛП Сало (Финландия) в мач-реванш от Шампионската лига. Двубоят е днес, 25 октомври, от 19:00 ч (б.в), като ще бъде предаван пряко по Diema Sport 2, както и в спортната интернет телевизия Laola1. 

Синоптичната прогноза за финландското градче Сало включва снеговалеж точно по време големия мач между националните първенци на Финландия и България тази вечер. Прогнозата за самия сблъсък между ЛП Сало (Сало) и Марица (Пловдив) – волейболна буря с непредвидим развой.

Жълто-сините от Града под тепетата спечелиха максималните три точки от първия мач у дома миналата седмица и това в известен смисъл ги прави фаворит за краен победител от двубоя. С този успех зад гърба си и с по-опитни волейболистки в състава си, българските шампионки долетяха за реванша в северната страна с необходимото самочувствие, но с ни най-малко намерение да подценяват битката, която им предстои. Както наставникът Иван Петков нееднократно заяви - и преди, и след първия мач в Пловдив - решаващ ще бъде именно вторият мач в Сало.

В щаба на ЛП Сало пък възприеха единия спечелен гейм в Колодрума като ясен знак, че имат потенциала да се преборят за крайния успех, и се готвят усърдно да се борят докрай пред своята публика в зала Салохали. Въпреки че финландките показаха много силна игра в защита по време на първия мач, техните треньори изразиха недоволство именно от играта в защита, което означава, че на нападателките на Марица може да се окаже изключително трудно да бележат точки в днешния реванш.

Очаква се капацитетът от над 1600 места в зала "Салохали" да бъде изпълнен почти докрай въпреки високата цена на билетите от 39 лева и високата безработица в града. За младежи под 18 години входът ще бъде свободен.

Първи съдия на мача ще бъде италианката Илариа Вани, а в ролята на втори рефер ще влезе руснакът Владимир Олейник. Делегат на европейската конфедерация за срещата е Йоргос Стефанидис от Кипър.