Вторник, 24 Октомври 2017 14:59
(0 гласа)
Волейболистките на България до 23 години - Отбор на месец септември!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Националният тим по волейбол на България за жени до 23 години, воден от Антонина Зетова и Асен Методиев, бе избран за Отбор на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб "България".
 
Признанието на спортните журналисти дойде след бронзовия медал на младите ни волейболистки на Световното първенство до 23 години в Словения. През годините от създаването на анкетата през 1999 година, женският ни национален отбор по волейбол е печелил многократно отличия за Отбор на месеца, в зависимост от постигнатите успехи. За тази формация до 23 години обаче това е първи спечелен приз и предизвика удовлетворение и гордост сред младите ни състезателки .
 
Част от бронзовите медалистки успяха да присъстват на церемонията, като Купата вдигнаха Мира Паскова, Вангелия Рачковска, Моника Кръстева, Полина Нейкова, Ивета Станчулова, заедно с треньорите Антонина Зетова и Асен Методиев. Всеобщото мнение на момичетата бе, че тези бронзови медали не са променили живота им, като продължават да тренират на същите обороти. 
 
1
 
"Не мисля, че това променя по накакъв начин живота ни. Може би ни дава малко повече самочувствие. Продължаваме да се стремим към нови успехи, като всяка една от нас иска да постигне към нещо значимо в кариерата си", коментира Вангелия Рачковска.
 
"Това, че спечелихме бронзовите медали е изключителен успех, но не се чувстваме по-известни, или някакви герои. Напротив, след това отличие, сега и очакванията към нас ще бъдат по-големи. Затова трябва да продължим да работим, дори още-повече", каза Мира Паскова.
 
"Бронзовите отличия сами по себе си ни задължават. Както каза Мира, сега всички ще очакват много повече. Затова искаме не само да повторим този успех, но и да постигнем нещо по-голямо и ще се борим за това", заяви Моника Кръстева. 
 
"Няма голяма промяна след Световното. Подължамаме да тренираме целеустремено. Естествено, когато сме докоснали бронзовите медали сега вече имаме амбиции за по-предно класиране", заяви Ивета Станчулова.
 
"Медалите ни карат да се раздаваме още повече и да тренираме на по-високи обороти", заяви Полина Нейкова.
Прочетена 1122 пъти Последно променена в Вторник, 24 Октомври 2017 15:08