Печат на тази страница
Четвъртък, 12 Октомври 2017 13:33
(0 гласа)
Ясни групите за квалификациите за Европейските първенства 2019
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Станаха ясни групите за квалификационните турнири за Европейските първенства по волейбол за мъже и жени през 2019 година. Както е известно, след решение на европейската централа - ЦЕВ, бе предприето разширение, като в шампионатите на Стария континент ще участват вече 24 отбора, вместо досегашните шестнадесет. С новия формат, отборите ще бъдат разделени в четири групи по шест тима. Четири страни ще бъдат домакините и при двата пола в следващите шампионати, като всяка страна приема по една група. 
 
По регламент първите дванадесет страни от изиграните Европейски първенства се класират директно за следващите. Националните отбори на България намериха дикертно място за Евроволей 2019, след като при мъжете волейболистите ни, водени от Пламен Константинов заеха шесто място на първенството в Полша, а при дамите, националките ни, водени от Иван Сеферинов завършиха на девета позиция в първенството в Азербайджан и Грузия.
 
При мъжете класирани отбори: Франция, Словения, Белгия и Холандия - домакини,  Русия, Германия, Сърбия, Италия, БЪЛГАРИЯ, Чехия, Полша и Турция. Двадесет и шест страни, разделени в седем групи ще се борят за останалите дванадесет квоти.
 
Ето всички квалификационни групи при мъжете
 
2019 EUROVOLLEYM POOL res
 
При жените класирани отбори: Турция, Полша, Унгария и Чехия- домакини, Сърбия, Холандия, Азербайджан, Италия, Русия, Беларус, Германия и БЪЛГАРИЯ.  Двадесет и четири тима, разделени в шест групи ще се борят за останалите дванадесет места.
 
Ето всички квалификационни групи при жените
 
2019 EUROVOLLEYW POOL res
 
Прочетена 839 пъти Последно променена в Четвъртък, 12 Октомври 2017 15:56