Събота, 23 Септември 2017 16:56
(0 гласа)
България с победен старт на Европейското след уникален тайбрек!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Женският национален отбор по волейбол на България стартира с успех на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Волейболистките ни, водени от Иван Сеферинов изковаха трудна, но сладка победа над Украйна с 3:2 (25:23, 21:25, 23:25, 25:11, 15:4 ) в първия си мач от предварителна група „С“, който бе игран в Баку. С това „лъвиците“ започнаха с победа в груповата фаза и запазват всички шансове за продължаване във втората фаза на шампионата. Тимът на Украйна пък записа втора загуба в група „С“, след като вчера отстъпи на Русия отново след тайбрек с 2:3 гейма.

Селекционерът Иван Сеферинов започна със следния стартов състав: Диана Ненова, Емилия Димитрова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Христина Русева, Страшимира Симеонова, либеро Мария Филипова (Лора Китипова, Мирослава Паскова, Жана Тодорова).

Българските волейболистки показаха, че имат дух на бойци и непримиримост до край, което им донесе крайният успех срещу коравия тим на Украйна. Нашите изоставаха с 1:2 гейма, но не се предадоха, а доведоха мача до пълен обрат. В петата решителна част националките ни изригнаха и отбелязаха уникален тайбрек, който рядко се случва! Родните представителки буквално разбиха украинките, като поведоха с 12:3 и безпрепятствено затвориха гейма, а с това изковаха крайната победа.

Реализатор за победата на България стана Елица Василева с 21 точки. Страшимира Симеонова завърши със 17 точки, а Добриана Рабаджиева добави 16 точки за успеха.

Статистика от мача вижте тук.

Утре, 24 септември тимът на България се изравя срещу Турция във втория си мач от групата. вубоят е отново от 14:30 ч (б.в), като ще бъде предаван пряко по БНТ HD.

Прочетена 922 пъти Последно променена в Събота, 23 Септември 2017 17:24