Сряда, 20 Септември 2017 15:51
Антонина Зетова сподели, че се гордее с всички състезателки от националния тим за девойки под 23 години.
Антонина Зетова сподели, че се гордее с всички състезателки от националния тим за девойки под 23 години.

Антонина Зетова заяви, че се гордее със състезателките от националния отбор за жени под 23 години, които спечелиха бронзовите медали от Световното първенство в Любляна.

Тимът ни постигна огромен успех в столицата на Словения, като в хода на шампионата успя да победи Япония, Бразилия, Куба, Кения, а в директната битка за 3-ото място надигра Доминиканска република с 4-2.

„Горда съм с този отбор! Сигурна съм, че този медал ще донесе по-голяма увереност в собствените сили на всички състезателки в тима“, сподели Тони Зетова на днешната пресконференция в Пресклуб България.

По време на първенството в Словения всички момичета са вярвали в себе си и в шанса да спечелят медал. Това казаха на срещата с медиите две от волейболистктие в тима Силвана Чаушева и Полина Нейкова. Силвана сподели още, че е получавала поздравления след всяка победа от новия си клуб в Италия „Унет Ямамай“, където ще продължи кариерата си. Волейболистките не пропуснаха да изразят мнението си и за треньорката Зетова, като споделиха, че именно тя е направила така всички да се чувстват като едно голямо семейство.

Тони Зетова добави, че медалите са голяма отговорност и за самата нея, ако иска да продължи треньорската си кариера, а тя има такова желание. В Словения е споделяла на момичетата, че късметът идва при смелите. Трудно й е да определи кое е най-смелото й решение, но все пак има отговор: „Може би най-смелото беше да правим фитнес преди мача с Доминикана“, мачът, в който се решаваше битката за бронза. „Всяко едно решение беше смело“, коментира пък помощник-треньорът Асен Методиев.

Селекционерът на „Лъвиците“ сподели още, че новaта система, изпробвана на Световното първенство за жени под 23 години в Словения, ще навреди на волейбола. Двубоите в Любляна бяха във формат 4 от 7 гейма до 15 точки.

„С тези промени ще изчезнат 2 ротации, ще изчезнат постове. Дори за зрителите не е интересно, защото един гейм е само 10 минути. Докато се настроиш за мача и той свършва“, коментира още тя.