Печат на тази страница
Сряда, 13 Септември 2017 14:35
(0 гласа)
България с амбиции за първата осмица на Европейското
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Излизане от груповата фаза на Европейското първенство по волейбол за жени в Азербайджан и Грузия (22 септември -1 октомври) е първата и основна задача пред тима на България. Селекционерът Иван Сеферинов е категоричен, че волейболистките ни имат сили и възможности да продължат напред във втората фаза на шампионата.
 
Припомняме, че България е в група С, като съперници са ни силните отбори на Русия и Турция, както и Украйна. След изиграване на срещите от групата, първият в класирането отива директно на четвъртфинал. Заелите второ и трето място втория продължават на плейофи за попадане на четвъртфинал, като играят на кръст с вторите и третите от другаата група (А-С и В-D). Последният отпада от по-нататъшна надпревара.
 
"Надявам се, че ние няма да бъдем последният отбор в групата, след като това става на изминалите три първенства, в които отпадаме и се прибираме. Сега имаме основна задача - да спечелим един или два мача и да продължим напред", коментира Иван Сеферинов. 
 
Volley JeniEuro17- 13.9.17 16
 
"Стартираме с мач срещу Украйна в групата. Това е един отбор, който е с амбиции да ни победи. Даже получих послание от украинския щаб. Те спечелиха Европейската лига и  се надяват, че могат да ни победят. Започваме именно срещу тях, но това е и добре от една страна. Двубоят срещу Украйна е основният ни мач и се готвим изцяло за него. На всяка цена ние трябва да ги победим за да сме спокойни за следващата фаза", допълни селекционерът на националките. 
 
Сеферинов допълни, че не само излизане от групата е цел, но и тимът ни ще преследва попадане сред първите осем на Евроволей. "Ако продължим напред ще срещнем отборите в домакинската група - приморно Полша или Германия, но съвсем е възможно и Азърбайджан, нищо не се знае. Така че ни очакват поредица от тежки мачове. Все пак съм оптимист и се надявам българия да покаже своите възможности и да бъдем сред първите осем", завърши треньорът.
 
Прочетена 641 пъти Последно променена в Сряда, 13 Септември 2017 14:47