Сряда, 13 Септември 2017 12:04
Антонина Зетова остана много доволна от обрата, който направи тима ни в двубоя с Куба.
Антонина Зетова остана много доволна от обрата, който направи тима ни в двубоя с Куба.
"Дори не осъзнавахме, че губим с 0-3. Много сме щастливи от обрата, който направихме в този толкова важен мач!" Това заяви селекционерът на националния отбор за жени под 23 години Антонина Зетова малко след невероятната победа на тима срещу Куба с 4-3 от Група Б на Световното първенство в Словения. "Лъвиците" загубиха първите 3 части, но успяха да направят впечатляващ обрат и да постигнат 3-и пореден успех на Шампионата на планетата. 
 
 
"Според мен момичетата бяха много напрегнати в началото, защото прекалено много искаха да спечелят този мач. Именно затова не играха много добре в първите минути", сподели Антонина Зетова пред официалния сайт на турнира.
 
"Този нов формат на срещите не ти дава големи шансове да направиш такъв обрат. Ние дори не осъзнавахме, че губим с 3 гейма. Мисля, че моята втора разпределителка промени развитието на двубоя днес. Много съм щастлива, че разполагам в състава си с две равностойни и качествени състезателки на този пост, които могат да спечелят даден мач със своите решения в близост до мрежата. Куба е много силен отбор. Те играха много силно в началото с добро посрещане, атака и блок. Не ни оставиха шанс да покажем нашата игра", добави селекционерът на тима ни.
 
GetImage
 
"След като успяхме да поизравним резултата започнаха да допускат повече грешки, а ние заиграхме с повече спокойствие. Финалният резултат е този, който има значение, защото това беше много важен мач за нас. Щастливи сме, че успяхме да го спечелим", завърши именитата волейболистка.
 
Днес е почивен ден на Световното първенство, а в четвъртък от 18:00 ч.б.в. България излиза срещу Бразилия.